6 days

Elkezdődött!
(Meglepetéssel készülök nektek is!)

It’s happening!
(I have surprises for you, too!)

Ne haragudjatok, ez most egy röpke személyes hangvételű bejegyzés lesz. (:

Vizsgaidőszak közepe van és elég sokat is dolgozom most, úgyhogy eléggé szűkösre és utolsó piallanatra marad(t) ez az egész készülődés. És csak most döbbentem rá, hogy hiába vagyunk 5-en a családban, a karácsony valahogy teljesen az enyém. Most, hogy nem érek rá vele foglalkozni, valahogy senki se csinál semmit. Pedig ilyenkor már állni szokott a fa, tele van a lakás égősorokkal, díszekkel, már csomagolásra várnak az ajándékok, sőt a többség már be is van csomagolva és a többi és a többi…

Sorry, it’s gonna be a little, short personal post. (:
It’s the middle of the exam period and I work kinda a lot, so this Christmas-stuffs-to-do remain(ed) to the last moment. We are five at the family but I just realized that Christmas is somehow completely mine though. Now that I do not have time to deal with it somehow no one is doing anything. At this time everything used to be ready, the tree is ready, the house is full of lights and ornaments, gifts are ready to wrapping if not already wrapped in and etc, etc…

Hát van egy kis lemaradásom idén. Arról még fogalmam sincs, hogy a kaja mi lesz, de remélem, azt Anyu megoldja majd. Bár én most inkább húsvéti menüt kívánok.. Egy kis francia sali, kaszinótojás, hmm… Na de ma délután befoglaltam a konyhát húgival és nekiálltunk mézeskalácsokat csinálni. Imádok vele sütögetni, egy igazi kis mester-kukta. ^^ Így viszont se idő, se hely nem maradt arra, hogy vacsit készítsünk, szóval maradtunk a házhozszállításnál… Főzöcskézünk majd eleget a hétvégén. És ráadásul így választhattunk 5 félét és nem kellett veszekednünk, hogy mi legyen a kaja 😀 Nem tudom, ismeritek-e, de én csak a napokban futottam bele a Foodpandába. Nem tudom, eddig miért kerülte el a figyelmemet, hiszen kb minden kedvenc éttermemből szállítanak az egész országban. :O Na de hagyjuk is a kaját, mert megéhezem és rendelhetünk megint..Nem kéne.

Well I’m a little late for myself. I have no idea what the menu will be but I hope Mum will deal with it totally. Although I kinda wish more for a little Easter menu right now..French salad and casino eggs, hmmm.
This afternoon I conquered the kitchen and started to make gingerbreads with my little sister. I love to cook with her, she’s a little master-pressurecooker. ^^ But we didn’t have time or place to make some real food so we ordered dinner from Foodpanda. We will cook enough at the weekend… :))

DSCF1649

A vidéki barátnőim ajándékait már becsomagoltam, hogy időben megkaphassák. Magam csináltam nekik a meglepit..oh, bár lefotózhatnám és megmutathatnám, de akkor lelőném a poént. Szóval maradjunk a kész csomagoknál. 😀 Előkerítettem a kis műfenyőmet is. Fel ugyan még nem díszítettem, de a háttérben már a karácsonyi zenék szólnak. 😉 Leona Lewis albuma mesés lett! És persze Michael Bublé-é sem maradhat ki a listáról. (:

I’ve already wrapped some of my friends’ gifts. They live in the countryside and I want to be sure they’ll get it in time. I made the surprises by myself. Not a big deal but still more personal. (: I wish I could show you, guys but no, not yet. (: I already prepeared my little tree too and listening Christmas carols all day long, so maybe it’s really started now. (: Leona Lewis’s Christmas album from last month is amazing! And of course Michael Bublé’s still on the playlist. 😉

DSCF1650

Úgy érzem, pörgős lesz ez a hétvége... főleg, hogy vasárnap is dolgozom. Talán idén először betartjuk majd azt a hagyományt, hogy csak szent este nappalán díszítjük fel a fát. Ennek is meg lesz a maga hangulata. (:

És akkor egy picit rólatok!! Nektek is készülök ám meglepetéssel. 24-én és karácsony két napján 1-1 ajándékot szeretnék köztetek kisorsolni – szintén saját készítésüek. Remélem, tetszeni fognak ám és egy kicsit én is hozzáadhatok az ünnepi örömhöz. (:

I feel that this will be a long weekend… Maybe for the fisrt time ww will be loyal to the tradition that we decorate the Christmas tree on the day of Christmas Eve. I will have a great spirit. (:

And now a little bit about you!! I have something in mind for you, too! On 24th, 25th and 26th I will raffle 1-1 gift for 3 of you. I also made those by myself! I hope you’ll like it and I can add a little bit to your Christmas. (:

KissForEver-aláírás

2 thoughts on “6 days

  1. Szeretettel meghívlak a Fab Woman virtuális karácsonyi partira, mely mar elérhető a blogomon. A parti addig tart majd, amíg csak el tudod képzelni (így ha ma lemaradsz róla, máskor is megnézheted)! Online parti lévén nincs más dolgod, mint bekapcsolni a géped, kényelembe helyezni magad egy pohár finom itallal, a blogomra kattintani az adott időpont után bármikor és a parti bejegyzésemet olvasva elképzelni a legfergetegesebb karácsonyi bulit.
    Remélem, hogy te is ottleszel
    Anami, xx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s